JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sommerjobb med Peggy, Jonas og «Hans»

Sommerjobb med Peggy, Jonas og «Hans»

TURNEBUSS: LO-bussen har vært på turné i Norge, og NJF-sjåfører har stått for kjøringa.

TURNEBUSS: LO-bussen har vært på turné i Norge, og NJF-sjåfører har stått for kjøringa.

Martin Guttormsen Slørdal

De to første ukene av august kjørte LOs valgbuss rundt i landet – fra Rana i nord til Stord i sør. Bak rattet satt erfarne NJF-sjåfører.

morten.hansen@lomedia.no

martin@lomedia.no

Den røde LO-bussen kjørte halve landet rundt. Men turen gikk ikke helt som planlagt. Det satte en fuktig «Hans» stopper for.

– Den planlagt ruta fra Lillehammer til Oppdal måtte vi endre. Gudbrandsdalen ble stengt, så vi måtte finne noen alternative småveier for å komme oss nordover, sier Håvar Aasheim. 

Sammen med sin kollega i Vy buss i Vikersund, Sigmund Lobben, delte de på oppgaven som LO-sjåfør. Det er Vikersund-selskapet som har leid ut både den for anledningen røde bussen og sjåførene.

SjåFØR: Håvar Aasheim.

SjåFØR: Håvar Aasheim.

Martin Guttormsen Slørdal

Peggy og Jonas

Med seg i bussen har sjåførene hatt både LO-lederen og statsministeren.

– Vi har jo hatt en del prominente passasjerer. Men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har den fulle oversikten. Jeg har vært mest opptatt av å holde blikket på veien. Men statsministeren, Jonas Gahr Støre, tok jeg meg tid til å hilse på. Han var hyggelig. Det var for øvrig alle som var med, understreker Åsheim.

Han karakteriserer LO-turneen som en trivelig og interessant jobb. 

– Det var veldig fint. Man treffer mange trivelige folk – både tillitsvalgte og andre. Og så blir det litt vaffelsteiking og litt prating, forteller Åsheim.

Lite hjemme

Selv er han verken aktiv i politikk eller fagforeningsarbeid. Åsheim synes det er vanskelig å kombinere slikt med jobben som turbussjåfør. Han kjører mye og langt. Denne sommeren har han for eksempel vært mye på Vestlandet.

– Jeg har nesten ikke vært hjemme i Vikersund. Og jeg synes man må være litt tilgjengelig hvis man skal være aktiv. Men å kjøre LO-bussen har vært moro. Jeg sier ikke nei hvis jeg blir spurt neste gang, sier Åsheim. 

01.09.2023